Midwinterhoorngroep De Dijkbloazers

Historie

                          Historie

Tijdens een demonstratie van midwinterhoornblazers op de Oud-Lunterse Dag, traditiegetrouw het laatste weekend van augustus, werd Joop van Dijk gegrepen door het "midwinterhoorn-virus".

Via hen kwam hij in 2005 op cursus bij een oud mannetje uit Aalten, die het ambacht van midwinterhoorn maken al ettelijke jaren  beheerste. Toen hij een 2-tal midwinterhoorns klaar had, kon hij zelf aan de slag als Midwinterhoornbouwer.

In zijn werkplaats, achter zijn huis aan de Julianastraat in Lunteren, heeft hij intussen zo'n kleine honderd cursusten, mannen en vrouwen, geleerd hoe je een mooie en goedklinkende midwinterhoorn kunt maken.

Ook liet hij geen mogelijkheid onbenut om zijn passie uit te dragen door bij allerlei passende gelegenheden zijn kunnen als midwinterhoornbouwer te demonstreren. 

Dat je een midwinterhoorn niet alleen moet laten zien, maar ook publiekelijk goed moet kunnen laten horen besefte Joop als geen ander. Een lunterse Midwinterhoornblaasgroep zou die mogelijkheid bieden. Maar hoe regel je dat?

Samen met Bert Bloemert is in 2007 de stichting "De Dijkbloazers" opgericht.

Deze stichting heeft inmiddels een professionele Midwinterhoorn-blaasgroep die in de adventperiode regelmatig van zich laat horen.

Nieuwe reacties

09.10 | 21:14

Goedenavond Jannie, Fijn dat je wilt komen oefenen. We hebben wel ...

09.10 | 17:05

Hallo, Ik kom graag oefenen. Heb alleen geen midwinterhoorn....

29.11 | 09:06

Beste Kristiaan, jazeker, midwinterhoorns worden ook van populierenhout gemaakt.

27.11 | 08:48

Bedankt voor de uitleg, erg interessant. Worden midwinterhoorn...